Speel verschillende spelvormen bij Golf Amsteldijk

Verken verschillende spelvormen bij Golf Amsteldijk. Of je nu een doorgewinterde golfer bent of net begint met de prachtige golfsport, op onze golfbanen kun je genieten van boeiende spelvarianten om samen met je vrienden, familie of collega’s te spelen. Zo kun jij je golfslag oefenen en tegelijkertijd veel plezier beleven! Laten we een aantal spelvormen doornemen om te kunnen spelen.

Best ball/Worst ball (hoog-laag) - 4 spelers

Ook bekend als hoogste bal/laagste bal. Dit betreft een matchplayspel waarbij twee spelers (A en B) als partners tegen twee andere spelers (C en D) spelen. Elke speler speelt zijn eigen bal. Op elke hole worden de beste ballen (scores) van A en B vergeleken met die van C en D, en op elke hole worden de slechtste ballen (scores) van A en B vergeleken met die van C en D.
  • Voorbeeld 1: op de eerste hole behalen A en C een par, B maakt een bogey en D double bogey. Team A en B leidt nu met 1-0 (ook wel 1-up genoemd).
  • Voorbeeld 2: A maakt op de eerste hole een bogey, B maakt een double bogey. C maakt een par en D maakt een bogey. C wint van A en D wint van B; het staat nu 2 up voor team C en D.
Bij een gelijke stand wordt voor beide teams een half punt genoteerd (ook wel 'halven' genoemd). Wat het zo leuk maakt is dat bij best ball/worst ball elke slag telt.

Amerikaantje (split sixes of barracuda) - 3 spelers

Amerikaantje is een leuke spelvorm die ideaal is voor een golfronde met drie spelers. Op elke hole zijn zes punten te verdelen:
  • Speler A maakt par, speler B maakt een bogey en speler C maakt een dubbele bogey > Op deze hole ontvangt speler A vier punten, speler B twee punten, en speler C nul punten.
  • Speler A en speler B maken beide bogey, terwijl speler C een dubbele bogey maakt > Op deze hole krijgen speler A en B elk 3 punten, terwijl speler C nul punten krijgt.
  • Speler A maakt par, terwijl speler B en C beide een bogey noteren > Speler A verdient op deze hole vier punten, speler B krijgt één punt, en speler C krijgt ook één punt.
  • Speler A, B en C maken allemaal bogey > Elke speler ontvangt op deze hole twee punten.
Op elke hole maakt elke speler opnieuw kans op punten. Na elke hole worden de punten per speler opgeteld. Na negen of 18 holes wordt een winnaar bepaald, tenzij er sprake is van een gelijkspel.

Texas Scramble (Doubles Golf) - 4 spelers

In Texas Scramble spelen twee teams van twee personen (A en B tegen C en D) tegen elkaar in een vierbal. Speler A en B slaan gezamenlijk af, kiezen de beste bal, en spelen vervolgens verder met hun eigen ballen vanaf dat punt. Dit proces herhaalt zich totdat de bal is uitgeholed. Hetzelfde geldt voor spelers C en D.
  • Voorbeeld: Op hole 1 behaalt het duo A-B een par, terwijl het duo C-D een bogey maakt. Hierdoor leidt het duo A-B met 1 up.
Deze spelvorm kan ook in een strokeplay-opzet worden gespeeld, waarbij de scores na 9 of 18 holes worden opgeteld.

Texas Scramble - groep

In een groepsvariant van Texas Scramble gaan teams van drie of vier spelers de baan op. Alle teamleden slaan af op elke hole, waarna het team de beste bal kiest om verder mee te spelen. Vanaf dat punt slaan alle teamleden opnieuw met hun eigen ballen, en de beste bal wordt opnieuw gekozen. Dit proces herhaalt zich totdat de bal is uitgeholed, en het aantal slagen wordt genoteerd.

Na 9 of 18 holes worden de scores van de teams vergeleken om het winnende team te bepalen. Doordat je telkens met de beste bal verder speelt, is Texas Scramble een relatief snelle spelvorm waarbij de bijdrage van elk teamlid van groot belang is.

Greensome - 4 spelers

Greensome is een variant op Foursome, waarbij elk team van twee spelers ook om de beurt op dezelfde bal speelt na het afslaan. Echter, nadat beide spelers van elk team hebben afgeslagen, kiest het team de beste afslag en speelt vervolgens om de beurt met die bal verder. Deze spelvorm combineert de strategische elementen van Foursome met een grotere kans op goede scores door het kiezen van de beste afslagen.

Foursome (Alternate Shot) - 4 spelers

Foursome, ook bekend als Alternate Shot, is een spelvorm waarbij twee spelers in een team tegen een ander team van twee spelers spelen. De spelers slaan af van de tee, maar vervolgens slaan ze om de beurt op dezelfde bal tot deze is uitgeholed. De volgorde van afslaan wordt bepaald door het team, en na elke hole wisselt de afslagvolgorde tussen de teams. Dit zorgt voor strategische beslissingen bij het kiezen van de beste speler voor elke situatie.

Three-ball (Threesome) - 3 spelers

Three-ball, ook bekend als Threesome, is een spelvorm voor drie spelers waarbij elk van hen individueel speelt tegen de andere twee spelers. Elke speler speelt zijn eigen bal gedurende de hele ronde. Na elke hole worden de scores van alle spelers vergeleken en worden punten toegekend op basis van hun relatieve prestaties. Deze spelvorm moedigt competitie aan tussen alle spelers, terwijl ze toch samen genieten van het spel.

Geniet van diverse spelvormen bij Golf Amsteldijk

Bij Golf Amsteldijk dagen we je uit om deze diverse spelvormen te spelen en je slagen te verfijnen. Train het chippen en putten op onze 9 werelden van golf. Verbeter je golfswing tot je een hole-in-one kunt slaan! Naast het serieuze aspect van de golfsport kun je bij ons terecht voor het hebben van plezier en ontspanning. Geniet met vrienden, collega's of teamgenoten van een onvergetelijk dagje uit en probeer deze leuke verschillende spelvormen uit.
Heb jij vooral interesse om te beginnen met golfen? Begin je golfavontuur met onze kennismakingscursus, waar je onder begeleiding van professionals de basisprincipes van de perfecte slag, grip en techniek leert. Voor degenen die klaar zijn voor de volgende stap, biedt ons 'Op naar de grote baan'-lesprogramma een unieke kans om je swing te verbeteren en je voor te bereiden op de uitdagingen van de grote baan. Speciaal ontworpen om beginnende golfers naar een hoger niveau te tillen.
Veel gekocht!

DAGKAART | €20,50

Maak onbeperkt gebruik van het grootse oefencentrum van Europa en 9 holes Par 3 baan!

E-mail updates ontvangen?