9 Holes A-status

De door Alan Rijks aangelegde volwaardige A-status 9 holes baan komt met de rivier de Amstel en de prachtige Nesserlaan als begrenzing volledig tot zijn recht. Op onze uitdagende baan is het met een golfvaardigheidsbewijs genieten van de golfsport én natuur.

Durf jij de uitdaging aan? Reserveer je starttijd!

9 Holes A-status

De 9 holes baan, met een totale lengte van 2.600 meter, is een par 34 en heeft 2 parren 5.

Afstand: Max. 487 meter
9 Holes A-status

Hole 1

Een mooie hole om op te starten, waarbij je aandacht gelijk wordt gevraagd om goed af te slaan. Wanneer je op de afslag staat, is het handig om op je scorecard de windrichting te zetten met een potlood, dan weet je op elke hole waar de wind vandaan komt. Neem op deze hole een extra club mee aangezien spelers vaak veel te kort slaan op de Par 3 hole. Probeer de bunkers te mijden. Wanneer je er toch in terechtkomt, is het handig om een echte lob-wedge aan te schaffen. Met deze club schep je de bal altijd uit de bunker. De green heeft een groot oppervlak, dus bestudeer de green op de hoogteverschillen: wanneer je de green oploopt is vaak goed te zien hoe de lijnen in de green lopen.

9 holes A-status hole 1

Bekijk Hole 1 in vogelvlucht

Bekijk de eerste hole van onze A-status baan in vogelvlucht!

Hole 2

Een hole met veel karakter, hier word je getest of je het spel onder de knie hebt. De afslag is makkelijk en de fairway heeft een mooie breedte voor het eerste landingsgebied. Maar met het tweede schot naar de green word je getest, er moet namelijk een sloot overwonnen worden die net voor de green ligt. De green is aan de achterzijde zodanig ontworpen dat golfballen die iets te ver worden geslagen terugrollen naar het onderste vlak van de green. Bestudeer met je tweede slag goed waar de wind vandaan komt en de juiste afstand naar de green, aangezien de green erg breed is, maar niet diep.

9 holes A-status hole 2

Bekijk Hole 2 in vogelvlucht

Bekijk deze uitdagende hole van onze A-status baan in vogelvlucht!

Hole 3

De langste hole van de baan, deze hole heeft vaak wind mee en zal daarom voor de betere golfers een mogelijkheid bieden om een birdie te maken. Een aantal zaken moet dan wel gepasseerd worden, vooral de waste area in de knik van de hole. In het midden van de fairway komt men een bunker tegen die is opgebouwd uit bielzen. Afhankelijk van de pin-positie is het schot naar de green bepalend voor een goed resultaat.

Hole 3

Bekijk Hole 3 in vogelvlucht

Bekijk de langste hole van onze A-status baan in vogelvlucht!

Hole 4

Dit is de langste par 3 van de golfbaan en heeft een mooie bunker aan de achterzijde van de green. Gezichtsbedrog speelt hier een grote rol. Ook hier speel je vaak met de wind mee, waardoor deze korter gespeeld wordt. Onthoud de modulering in de green, waardoor je de volgende keer precies weet waar je moet mikken om uiteindelijk via de heuvels dichtbij de pin te komen.

9 holes A-status hole 4

Bekijk Hole 4 in vogelvlucht

Bekijk de langste par 3 hole van onze A-status baan in vogelvlucht!

Hole 5

Na een kleine wandeling kom je op een uitdagende par 5. Wanneer je langs de rechterzijde van de fairway speelt zul je weinig last hebben van de grote hoeveelheid bunkers aan de linkerzijde. Houd hier de wind in de gaten. Ons advies is om deze hole niet te aanvallend te spelen. Kijk goed naar de landingsgebieden die er zijn gemaakt. Het is beter om met je derde of vierde schot naar de green te slaan vanaf de fairway dan in bunkers te liggen.

9 holes A-status hole 5

Bekijk Hole 5 in vogelvlucht

Bekijk deze uitdagende par 5 hole van onze A-status baan in vogelvlucht!

Hole 6

De mooiste en kortste par 4 hole om te spelen van de baan. Een groot landingsgebied is gemaakt voor de bogey-speler. De betere speler adviseren wij om de bal hier goed te plaatsen voor de tweede schot naar de green. De grote bunker op 50 meter voor de green is wel een belangrijke hindernis waar je overheen moet slaan. Met een rustige slag en een extra club zul je er makkelijk overheen komen. De green kent verschillende hoogtes en putten zal hier belangrijk zijn. Een korte hole wil niet altijd zeggen dat deze makkelijk is!

9 holes A-status hole 6

Bekijk Hole 6 in vogelvlucht

Bekijk de mooiste en kortste par 4 hole van onze A-status baan in vogelvlucht!

Hole 7

Een par 3 hole met een langwerpige bunker aan de rechterzijde. Wanneer de pin-positie aan de rechterzijde staat, zal er aandachtig moeten worden gespeeld, want het landingsgebied is daar niet erg groot. Wanneer de pin-positie in het midden of links staat is de hole goed te spelen. Let op de vijver aan de linkerzijde!

9 holes A-status hole 7

Bekijk Hole 7 in vogelvlucht

Bekijk deze par 3 hole met een langwerpige bunker van onze A-status baan in vogelvlucht!

Hole 8

De langste par 4 hole van de golfbaan, ook hier geldt dat je de bunkers op de linkerzijde beter niet kunt bezoeken. Spelen via de rechterzijde is de veiligste weg. De bogey-speler is hier in het voordeel. Wanneer zij / hij de landingsgebieden opzoekt, dan liggen de bunkers buiten hun bereik. De betere speler zal hier af en toe risico moeten nemen om te zien met welke club de bunkers kunnen worden vermeden. Wanneer de pin op de achterzijde van de green staat, bestudeer dan wat de beste speelwijze is: een lange putt of wat risico nemen met een extra club. Wij zijn benieuwd waarvoor je kiest.

9 holes A-status hole 8

Bekijk Hole 8 in vogelvlucht

Bekijk de langste par 4 hole van onze A-status baan in vogelvlucht!

Hole 9

De mooiste par 3 hole van de baan waarbij natuurlijk het water een belangrijke rol speelt. Wanneer de speler hier aanvalt, zal zij / hij worden beloond met een goed resultaat. Kijk goed waar de wind vandaan komt, want te kort slaan kan problemen veroorzaken. Deze par 3 slothole is vergelijkbaar met holes die worden gespeeld door professionals en is daarom juist zo uitdagend. Met een par mag je jezelf rekenen tot een topspeler.

9 holes A-status hole 9

Bekijk Hole 9 in vogelvlucht

Bekijk de mooiste par 3 hole van onze A-status baan in vogelvlucht!

Tarieven

Greenfee 9 holes

 • Greenfee
  29,50
 • Toevoeging 30 min. onbeperkt inslaan
  4

Greenfee 18 holes

 • Greenfee
  57,-
 • Toevoeging 30 min. onbeperkt inslaan
  4
 • Toevoeging 9 Werelden van Golf dagkaart
  9,50

Rittenkaart 9 holes

 • 10 Greenfees
  265,50

Jaarkaart 9 holes A-status baan

 • Onbeperkt speelrecht (persoonsgebonden)
  78,- per maand

Jaarkaart 9 holes A-status baan + 9 Werelden van Golf

 • Onbeperkt speelrecht (persoonsgebonden)
  112,- per maand

E-mail updates ontvangen?