Over ons

Golf Amsteldijk
Golf Amsteldijk biedt met haar 9 Werelden van Golf de grootste oefenfaciliteit aan van Europa. Of je nu beginner bent of topgolfer, de 9 Werelden van Golf is er voor iedereen. Op een terrein van 20 hectare kan op elke wereld een slag worden geoefend, die je in de baan kan tegenkomen. Afslaan, chippen, uit bunkers slaan, schuine standslagen, afslaan van natuurgras, vanuit de fairwaybunker naar de vlag slaan, precisieslagen, pitchen en putten: het kan allemaal bij Golf Amsteldijk!

Historie

Een laagdrempelig golfcentrum, waar golfers zich in elk facet van deze tak van sport kunnen ontwikkelen en waar ze op een professionele baan een balletje kunnen slaan. Ruim acht jaar voor de opening van Golf Amsteldijk is het idee voor dit concept ontstaan. Tineke Loogman, eigenaresse van Golf Amsteldijk, is door haar ouders in de golfsport terechtgekomen. Zij mist één hand en het was nog maar de vraag of ze überhaupt wel kon golfen. Dat Tineke bleek te kunnen golfen, werd duidelijk en is een understatement. Al snel speelde ze op hoog niveau in de European Disabled Golf Tour en werd in 2006 zelfs Europees kampioen. Ze moest veel trainen en zocht naar mogelijkheden. Daar ontstond het idee van een eigen golfcentrum. Samen met haar man Ger Loogman begon zij aan dit avontuur. Het idee van de ronde driving range komt van de vader van Tineke. Het voorbeeld zagen zij in Zuid-Afrika, tijdens één van haar toernooien. Samen met golfarchitect Allen Rijks zijn Tineke en Ger gaan tekenen en Golf Amsteldijk is het resultaat.
paint spatter
Na jaren van voorbereiding en procederen, werden de bouwvergunningen voor de golfbaan in april 2009 verleend en kon de bouw eindelijk gestart worden. Op 19 september 2011 konden de eerste werelden van de 9 Werelden van Golf open voor publiek. Golf Amsteldijk sluit 2011 op een fantastische wijze af met de winst van de Golf Award voor 'beste Golfbaan van Nederland'! Ondanks het feit, dat Golf Amsteldijk pas voor een deel geopend was, was het voor deze prijs in aanmerking gekomen. De reden tot de nominatie was het vernieuwende concept, dat op Golf Amsteldijk is ontwikkeld. Voor de golfwereld is het concept op Golf Amsteldijk een verrijking van het huidige aanbod. De grote opening van de golfbaan was uiteindelijk op 23 juni 2012. En nu, slechts een paar jaar later, is Golf Amsteldijk uitgegroeid tot een golfwalhalla.

Vacatures

Golf Amsteldijk is onderdeel van de Loogman Groep en is ontstaan uit pure liefde voor de sport en uit een droom om golfen bereikbaar te maken voor iedereen. Na acht jaren van voorbereiding groeit Golf Amsteldijk uit tot een plek voor plezier en ontspanning. Naast het 20 hectare groot golfoefencentrum, waarin alle facetten van de golfsport beoefend kunnen worden, bestaat Golf Amsteldijk uit een 9 holes A-status golfbaan en een 9 holes Par 3 baan. In de authentieke boerderij is Brasserie 10 gevestigd, waar golfers en passanten onder het genot van een hapje en een drankje kunnen genieten van hun vrije tijd en kunnen bijkomen van de dagelijkse beslommeringen.

Onze golfprofessionals

E-mail updates ontvangen?