Chippen golf techniek oefenen

Golfen wordt nog leuker en interessanter wanneer je je short game naar een hoger niveau tilt. Het chippen is een essentieel onderdeel van dat kortere spel en het beheersen ervan kan het verschil maken op de golfbaan. Bij Golf Amsteldijk ben je aan het juiste adres om je chipvaardigheden te verfijnen en jezelf te transformeren tot een bekwame golfer.

Wat is chippen?

Chippen is een techniek binnen het golfspel die wordt gebruikt wanneer de bal zich dicht bij de green bevindt. In tegenstelling tot de krachtige swings die je gebruikt voor de lange afstanden, is chippen een korte, gecontroleerde slag die bedoeld is om de bal nauwkeurig en beheerst dicht bij de hole te brengen.

Waarom is chippen bij golf zo belangrijk?

1. Nauwkeurigheid en controle

Binnen de nabijheid van de green is precisie van het grootste belang. Chippen vereist de kunst om de afstand en hoogte van je slag met uiterste precisie te beheersen. Het doel is om de bal met onberispelijke nauwkeurigheid dichtbij de hole te positioneren. Deze beheerste benadering rond de green vormt een kernaspect om je score op de golfbaan te optimaliseren.    

2. Veelzijdigheid in verschillende situaties

De waarde van chippen komt voort uit zijn veelzijdigheid. Deze techniek is geschikt voor diverse situaties rond de green. Of je nu te maken hebt met kort gras, bunkerzand, of een lichte helling, het beheersen van de chiptechniek geeft je het zelfvertrouwen om met overtuiging verschillende uitdagingen aan te gaan. Door te kunnen variëren in je chipslagen, ben je goed voorbereid op de gevarieerde omstandigheden die je tegenkomt tijdens een ronde golf.

Hoe moet je chippen met golf?

Clubkeuze
Kies een geschikte club voor het chippen, meestal een wedge zoals een pitching wedge of sand wedge. Deze clubs bieden de benodigde controle voor kortere afstanden.

Balpositie
Plaats de bal iets achter het midden van je stand. Dit bevordert een neerwaartse beweging van de club, waardoor je de bal omhoog kunt brengen en met meer controle.

Backswing
Houd de backswing kort en gecontroleerd. Vermijd overmatige bewegingen, omdat dit de nauwkeurigheid van je chip kan beïnvloeden.

Balcontact
Focus op een schoon balcontact. Een zuivere hit zorgt voor een voorspelbare balvlucht en landing.

Chippen oefenen bij Golf Amsteldijk

Bij Golf Amsteldijk bieden we een uitstekende omgeving om het chippen te verbeteren. Bezoek onze wereld van chipping, bij de 9 werelden van golf. Oefen hier de cruciale korte slag tot 81 meter op meer dan veertig afslagplaatsen. De negen aangegeven targets met cirkels bieden een gerichte trainingsomgeving om de precisie van je korte slag te verfijnen. De afstanden variëren tussen 15 en 81 meter, waardoor je diverse situaties kunt simuleren en perfectioneren. Naast het chippen kun je ook je golfswing verbeteren, werken aan het putten en een slice voorkomen

Als beginnende golfer kun je jouw golfavontuur starten met onze kennismakingscursus, waar je onder begeleiding van professionals de basisprincipes van de perfecte slag, grip en techniek leert. Voor degenen die klaar zijn voor de volgende stap, biedt ons 'op naar de grote baan' lesprogramma een unieke kans om je swing te verbeteren en je voor te bereiden op de uitdagingen van de grote baan. Of als je er gewoon even uit wilt, kun je bij ons een onvergetelijk ‘dagje golfen’ reserveren met vrienden, collega's, of teamgenoten.
Veel gekocht!

DAGKAART | €20,50

Maak onbeperkt gebruik van het grootse oefencentrum van Europa en 9 holes Par 3 baan!

E-mail updates ontvangen?