Foursome

Als je op zoek bent naar een golfervaring die teamwork, strategie en plezier combineert, dan ben je bij Golf Amsteldijk aan het juiste adres. Foursome is een uitdagend en boeiend spel dat leuk is om te spelen voor zowel ervaren golfers als golfers die beginnen met golf.

Wat is Foursome?

Bij Golf Amsteldijk noemen we Foursome ook wel "alternate shot". Het is een teamspel waarbij twee golfers tegen elkaar spelen als partners. In Foursome delen de teamleden één enkele bal en slaan om de beurt af op elke hole. De ene speler slaat af op de oneven holes, terwijl de andere speler afslaat op de even holes. Nadat een bal is afgeslagen, slaat het andere teamlid de volgende slag vanaf de positie waar de bal terecht is gekomen. Dit blijf je vervolgens doen totdat de bal in de hole is gespeeld. Je kunt dit ook met 2 spelers in totaal spelen, dan speel je de spelvariant greensome.

Hoe speel je Foursome?

  • Kies je teamgenoot: bij Golf Amsteldijk kun je een partner kiezen uit je vrienden, familie of mede-golfers.
  • Bepaal de afslagvolgorde: beslis wie er begint op de eerste tee. Het ene teamlid slaat af op de oneven holes, terwijl het andere teamlid begint op de even holes.
  • Afslaan: afslaan in golf is erg belangrijk en ook hier komt het aan bod. Het team dat begint, slaat af op de teebox. Het andere teamlid slaat vervolgens de volgende slag vanaf de plek waar de bal terechtkwam.
  • Wissel af: blijf afwisselen tussen teamleden bij elke slag, totdat de bal in de hole is gespeeld.
  • Noteer scores: houd de scores bij voor elk team en bepaal aan het einde van de ronde welk team de winnaar is.

Probeer Foursome vandaag nog bij Golf Amsteldijk!

Of je nu een doorgewinterde golfer bent of je nog je GVB halen moet, Foursome biedt een unieke en spannende golfervaring op onze prachtige golfbaan. Het is een geweldige manier om je vaardigheden te testen, nieuwe vrienden te maken en plezier te hebben. Er zijn zoveel spelvormen in golf om te spelen. Dus verzamel je vrienden, familie of collega’s, kies voor een leuk dagje golfen en daag jezelf uit met een potje Foursome bij Golf Amsteldijk vandaag nog!
Veel gekocht!

DAGKAART | €20,50

Maak onbeperkt gebruik van het grootse oefencentrum van Europa en 9 holes Par 3 baan!

E-mail updates ontvangen?