5 tips voor succesvol putten bij Golf Amsteldijk!

Als je aan golf denkt, dan denk je natuurlijk ook aan het putten. Het zenuwslopende einde van één of een paar mooie slagen als kers op de taart. Of je nu aan het begin van je golfreis staat of je golf skills graag wilt aanscherpen, het putten is een kunst die je spel aanzienlijk kan verbeteren. Ontdek hier bijzondere inzichten en handige tips om je puttgame te verheffen. Putten lijkt misschien eenvoudig, maar het is een cruciaal onderdeel van golf dat het verschil kan maken tussen een goede ronde en een uitdagende ervaring. Het vereist nauwkeurigheid, consistentie en een goed begrip van de basisprincipes van houding, grip en techniek.

1. Focus op je houding en grip

Een stevige basis leggen is de sleutel tot een consistente putt. Zorg ervoor dat je voeten op schouderbreedte staan en je gewicht gelijkmatig verdeeld is. Houd je ogen recht boven de bal en experimenteer met verschillende gripstijlen om te ontdekken wat het beste bij je past. Een ontspannen, maar gecontroleerde grip geeft je de nodige flexibiliteit voor een vloeiende beweging.

2. Lees de green als een expert

Voordat je aan je putt begint, neem de tijd om het greenoppervlak te lezen. Bestudeer de hellingen en overweeg hoe deze invloed kunnen hebben op de snelheid en richting van je bal. Let op de kleurveranderingen en grasgroei, aangezien deze subtiele aanwijzingen kunnen zijn voor de richting waarin de bal zal breken.

3. Visualiseer de putt

Voordat je de slag maakt, visualiseer de bal die in het gat rolt. Creëer een mentaal beeld van de baan die de bal zal volgen. Deze mentale voorbereiding kan je helpen je focus te behouden en je vertrouwen te vergroten, twee essentiële elementen voor succesvol putten.

4. Beheers je snelheid

Snelheid is net zo belangrijk als richting bij het putten. Werk aan een consistente slag die je de controle geeft over de snelheid van de bal. Experimenteer met verschillende backswing lengtes en oefen op de putting green om een gevoel te ontwikkelen voor de benodigde kracht voor verschillende afstanden.

5. Oefening baart kunst

Zoals bij alle aspecten van golf, geldt ook voor putten: oefening baart kunst. Neem regelmatig de tijd om te oefenen op de putting green. Werk aan verschillende afstanden en hellingen om je comfortabel te voelen bij diverse situaties. Herhaalbare oefeningen kunnen je spiergeheugen opbouwen en je putt vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Jouw succes in putten begint bij Golf Amsteldijk

Bij Golf Amsteldijk bieden we een uitstekende omgeving om het putten te verbeteren. Bezoek onze wereld van putten, bij de 9 werelden van golf. Op dit terrein strekken diverse greens zich uit over een totale oppervlakte van meer dan 5.000 m2, waarvan twee aanzienlijke secties 's avonds verlicht zijn. Met vier verschillende putting greens is er ruimschoots gelegenheid om de laatste slag, variërend van afstand tot snelheid, te verfijnen. De faciliteit biedt een ideale omgeving voor het perfectioneren van het putten met golfen. Naast het putten kun je ook je golfswing verbeteren, werken aan het chippen en trainen om een slice te voorkomen.

Kom leren golfen!

Als beginnende golfer kun je jouw golfavontuur starten met onze kennismakingscursus, waar je onder begeleiding van professionals de basisprincipes van de perfecte slag, grip en techniek leert. Voor degenen die klaar zijn voor de volgende stap, biedt ons 'op naar de grote baan' lesprogramma een unieke kans om je swing te verbeteren en je voor te bereiden op de uitdagingen van de grote baan. Of als je er gewoon even uit wilt, kun je bij ons een onvergetelijk ‘dagje uit’ reserveren met vrienden, collega's, of teamgenoten, waarbij je kunt genieten van een afwisseling tussen putten en alle andere golfvaardigheden.
Veel gekocht!

DAGKAART | €20,50

Maak onbeperkt gebruik van het grootse oefencentrum van Europa en 9 holes Par 3 baan!

E-mail updates ontvangen?