Voorkom een slice: 4 tips om je golfbal in het juiste spoor te houden

Golfen is een prachtige sport, maar elke golfer heeft tijdens het golfen weleens te maken gehad met een slice, die frustrerende curve die je bal van de gewenste koers doet afwijken. Maar vrees niet, want we zijn hier om je te helpen om een slice tijdens het golfen te voorkomen en je spel naar een hoger niveau te tillen. Hier delen we enkele waardevolle tips om een slice te voorkomen en laten we je zien hoe je bij Golf Amsteldijk specifiek aan deze vaardigheid kunt werken.

Wat is een slice?

Laten we bij het begin beginnen en eerst begrijpen wat een slice nu precies is. Een slice tijdens een golfslag ontstaat wanneer de bal tijdens de vlucht een sterke curve naar rechts maakt (voor rechtshandige golfers). Het kan een groot obstakel vormen voor golfers van alle niveaus, maar met de juiste techniek en wat oefening kun je het onder controle krijgen.

1. Houd de juiste grip

Een van de meest voorkomende oorzaken van een slice is een verkeerde grip. Zorg ervoor dat je de grip van je club stevig vasthoudt met je vingers, niet met je handpalmen. Een neutrale grip helpt bij het behouden van controle over de club tijdens je swing.

2. Juiste positie van de voeten en schouders

Positioneer je voeten op schouderbreedte en zorg dat je schouders parallel aan je doellijn zijn. Dit helpt bij het creëren van een solide basis en bevordert een rechte, gecontroleerde swing.

3. Focus op de backswing

Een correcte backswing is essentieel om een slice te vermijden. Probeer je club in een vloeiende beweging naar achteren te bewegen zonder overmatige draaiing van je handen. Dit bevordert een consistente, rechte beweging tijdens de impact.

4. Vermijd overmatige buitenkant-in-beweging

Een te grote buitenkant-in-beweging kan leiden tot een slice. Werk aan een meer gecontroleerde, evenwichtige swing en vermijd overmatige bewegingen die je bal van het juiste pad kunnen brengen.

Oefenen bij Golf Amsteldijk

Nu je deze tips hebt, is het tijd om ze in de praktijk te brengen. Ontdek de '9 werelden van golf' en de driving range, waar je specifieke oefeningen kunt doen om een slice te voorkomen. Of wil je je golfswing verbeteren? Of graag je eerste hole-in-one slaan? Onze professionele instructeurs staan klaar om je te begeleiden en je te helpen je golfspel te perfectioneren.

Stap uit je comfortzone en ontdek de wereld van golf door deel te nemen aan onze kennismakingscursus. Leer de basisprincipes van de swing, de grip en de technieken die nodig zijn om de bal recht en ver te slaan. Onze ervaren instructeurs begeleiden je stap voor stap, waardoor je vertrouwen opbouwt en plezier beleeft aan het spel.

Op naar de grote baan

Als je de smaak te pakken hebt en klaar bent voor de volgende stap, biedt ons lesprogramma 'op naar de grote baan' de perfecte gelegenheid om je vaardigheden te verfijnen. Ontwikkel een consistente swing, verbeter je precisie en maak je klaar om de uitdaging van de grote baan aan te gaan. Dit programma is ontworpen om beginnende golfers te begeleiden naar een hoger niveau van zelfverzekerdheid en bekwaamheid.

Of heb je interesse in een dagje golfen? Ga samen met vrienden, collega's of teamgenoten, en ervaar een geweldige dag. Laat zien hoe je een perfecte slag maakt voor die hole-in-one. Verbeter je golfspel vandaag, voorkom een slice en ga voor een rechte, krachtige slag bij Golf Amsteldijk!
Veel gekocht!

DAGKAART | €20,50

Maak onbeperkt gebruik van het grootse oefencentrum van Europa en 9 holes Par 3 baan!

E-mail updates ontvangen?