Wereld van Chipping

Leer hier alles over de Wereld van Chipping

Chip 'm op het target

Op het terrein van de Wereld van Chipping oefen je het chippen. Chipping is een hele korte slag waarbij het de bedoeling is dat je de bal zo dicht mogelijk bij de hole plaatst, wanneer het niet gelukt is om dit van een verdere afstand te doen. Hier bieden wij met ruim veertig afslagplaatsen en negen targets de perfecte gelegenheid om het chippen onder de knie te krijgen of te verbeteren.

Hoe te gebruiken

De verschillende targets vind je op het kort kunstgras. Oefen het chippen door op deze doelen te mikken en probeer de bal in één van de cirkels te laten landen. Chippen is een erg korte slag en vraagt dan ook om enige souplesse.

Afstand: Van 15 tot 81 meter
Clubadvies:  Wedge of ijzer
Meer over golfclubs
paint spatter

TIPS VAN ONZE PROFESSIONAL

Onze professionals helpen je graag een handje op weg. Neem eens een kijkje bij onze golfschool. Hier bieden wij verschillende cursussen voor geïnteresseerde, beginners, amateurs en gevorderden. Voor nu hebben onze professionals al een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Gebruik de aangegeven targets.
Veel beginnende golfers hebben de neiging om veel te oefenen met verre slagen. Dit is natuurlijk erg leuk om te doen, maar vergeet niet dat de meeste slagen op en rond de green plaatsvinden. Oefen daarom op deze wereld het chippen en maak daarbij uitsluitend gebruik van de aangegeven targets op de nagebootste greens.

Tip 2: Verdeel je gewicht.
Net als bij alle slagen is het bij het chippen erg belangrijk dat je een goede balans houdt. Zorg er bij het chippen voor dat je je gewicht iet wat ongelijk verdeeld met meer gewicht op je voorste been.

Tip 3: Zie je armen als klepel van een klok.
Voor een goede chip is het belangrijk dat je je armen gestrekt houdt en beweegt vanuit je schouders. Buig ietsje naar voren en beweeg je armen als een klepel van een klok.

E-mail updates ontvangen?