Wereld van Chipping Leer hier alles over de Wereld van Chipping

Chip 'm het target in

Op het terrein van de Wereld van Chipping oefen je het chippen. Chipping is een korte slag waarbij het de bedoeling is dat je de bal zo dicht mogelijk bij de hole plaatst, wanneer het niet gelukt is om dit van een verdere afstand te doen. Hier bieden wij met ruim veertig afslagplaatsen en negen targets de perfecte gelegenheid om het chippen onder de knie te krijgen of te verbeteren.

Hoe te gebruiken

Vanaf de verschillende afslagplaatsen kun je op meerdere targets mikken. Deze targets zijn cirkels op verschillende afstanden.

Training:  Chip de bal vanaf verschillende afslagplaatsen in de diverse targets.
Afstand: Van 15 tot 81 meter
Clubadvies:  Wedge of ijzer met hoge loft
Meer over clubafstanden
paint spatter

Tips & Tricks

Met de volgende tip helpen we je alvast een stukje op weg:

Tip 1: Juiste balans
Een goede balans is erg belangrijk bij het chippen. Zorg dat 60% van je gewicht op je linkerbeen zit en buig je benen een beetje. Dit zorgt voor ontspannen schouders en een betere swing.

Tip 2: Draai vanuit je lichaam
Net als bij andere golfslagen is het bij het chippen erg belangrijk dat je een vloeiende draaibeweging maakt met het lichaam en niet met je handen, deze zijn namelijk een stuk moeilijker te controleren.

Tip 3: Gelijke grip
Bij het chippen moet alles in balans zijn, zo ook de grip van je handen. Zorg daarom dat bij het chippen de grip in van beide handen gelijk is, dit mag iets meer zijn ook dan bij een normale golfswing.

E-mail updates ontvangen?