Bunkerslagen in golf

Veel golfspelers maken zich zorgen als ze een bunker tegenkomen tijdens het spel, net zoals ze dat doen bij vijvers. Het idee van een golfbal in een bunker slaan, roept bij velen al spanning op. De druk en angst om een slag uit de bunker te maken, kunnen leiden tot onnatuurlijke bewegingen en het verlies van vertrouwen in de normale oude vertrouwde golfswing. Hieronder gaan wij dieper in op bunkerslagen in golf.

Fout bij slag bunkers golf

Veel golfers maken vaak de fout om hun aanpak te veranderen wanneer ze een bunker tegenkomen. Het is belangrijk om te beseffen dat het niet zozeer draait om hoe je de bal uit de bunker slaat, maar meer om hoe je de bunker benadert met je golfslag. De belangrijkste uitdaging bij bunkerslagen in golf is niet de techniek om de bal eruit te krijgen, maar eerder het juist inschatten van de afstand. Zo kun je de bunkerslagen vermijden.

Voorkom bunkerslagen golf

Belangrijk is een ontspannen swing te maken zonder je te veel zorgen te maken over de afstand. Het idee is dat een normale swing al genoeg hoogte kan geven om geen last van de bunker te hebben. Een goede aanpak is om je te concentreren op een normale, comfortabele swing zonder te veel na te denken over de bunker. Als je deze beweging onder de knie hebt, kun je de afstand van je swing aanpassen om je doelen te bereiken. Het is beter om iets te ver te slaan dan te kort, en zorg ervoor dat de bal niet te dicht bij de rand van de bunker belandt.

Techniek bunkerslagen golf

Om een goede bunkerslag uit te voeren, begin je met een stevige houding in het zand. Maak dan een rustige beweging naar achteren vanuit je schouders, gevolgd door een voorwaartse beweging vanuit je heupen. Het is essentieel om je aan deze techniek te houden en te ontdekken hoe groot je zwaai moet zijn voor verschillende afstanden.

Als je in een bunker op de fairway staat, plaats de bal dan iets meer naar je rechtervoet, maar houd over het algemeen dezelfde aanpak. Welke club je kiest, hangt af van de hoogte van de bunker rand en de afstand tot het doel. Theoretisch gezien is het mogelijk om met elke club uit een bunker te slaan, en het vertrouwen speelt hierbij een grote rol.

Bunkerslagen oefenen bij Golf Amsteldijk

Met deze handige tips op zak, is het tijd om je bunkerslag te verfijnen bij Golf Amsteldijk. Verken de verschillende mogelijkheden op de '9 werelden van golf' en maak gebruik van onze oefenfaciliteiten om je bunkerspel naar een hoger niveau te tillen. Of je nu worstelt met afstand inschatten of om de techniek onder de knie te krijgen om de golfbal uit de bunker te slaan, onze professionele instructeurs staan klaar om je te begeleiden en je te helpen.

Onze speciale kennismakingscursus biedt een perfecte gelegenheid voor beginners om de fascinerende wereld van golf te betreden. Of je nu nog nooit een golfclub hebt vastgehouden of slechts een paar keer hebt gespeeld, wij leren je hoe je moet chippen, putten en alle andere golftechnieken!

Beleef een onvergetelijke dag vol plezier en gezelligheid met een golfuitje! Nodig je vrienden uit voor een actief vriendenuitje op de golfbaan of maak er een romantische golfdate van door je vriend of vriendin mee te nemen. Geniet van de frisse buitenlucht terwijl je samen de uitdagingen van de golfbaan aangaat.
Veel gekocht!

DAGKAART | €20,50

Maak onbeperkt gebruik van het grootse oefencentrum van Europa en 9 holes Par 3 baan!

E-mail updates ontvangen?