Wereld van Finesse Oefen verschillende afstanden slaan!

Verfijn je slag

In de Wereld van Finesse vind je een uitgestrekt grasveld met afstandsbordjes tot en met 90 meter. Dit is de perfecte plek om jouw slagen te perfectioneren en te bepalen welke afstanden jij slaat met verschillende clubs en swings.

Hoe te gebruiken

Er zijn hier twee invalshoeken mogelijk om te oefenen. Zo kun je je focussen op een bepaalde afstand en probeer uit met welke club en swing je deze afstand bereikt. Of Sla af met verschillende clubs en swings om uit te vinden in welke situatie je welke afstand slaat. Super handig om te weten op de grote baan!

Afstand: Van 10 tot 135 meter
Clubs Driver tot en met wedge
Meer over clubafstanden
paint spatter

Tips & Tricks

Met de volgende tips helpen we je alvast een stukje op weg om jouw persoonlijke slagkennis te verbeteren.

Tip 1: Noteer en leer
Gebruik verschillende clubs en probeer per club verschillende swings (full, half, kwart) en noteer de geslagen afstand. Op deze manier weet je na het oefenen precies welke club je voor welke afstand nodig hebt en welke je mee moet nemen de grote baan op.

Tip 2: Weersinvloeden
Probeer deze wereld ook zeker uit in verschillende weersomstandigheden. Het is goed om te zien wat bijvoorbeeld tegen-, zij-, of rugwind met de snelheid en afstand van de bal doet bij verschillende slagen en clubs.

Tip 3: Juiste club
Zorg ervoor dat je de juiste club kiest die aansluit bij de afstand en de hoogte die je wil slaan. Een driver is bijvoorbeeld geschikt voor een lange slag, terwijl een ijzer beter is voor een kortere slag.

E-mail updates ontvangen?