Wereld van Fairwaybunkers Oefen je slagen uit onze enorme bunker!

Oefening baart kunst

De bunkers die we op de golfbaan naast de fairway vinden, oftewel fairwaybunkers, dienen al extra uitdaging of ter bescherming om te voorkomen dat de bal in het water of out of bounds belanden. De fairwaybunkers hebben veelal een minder hoge rand aan de voorkant, zo is de bal er makkelijker uit te slaan en is er vaak geen Sand wedge nodig. Onze grote fairwaybunker is niet anders en daarom de perfecte plek om te oefenen.

Hoe te gebruiken

Vanuit deze enorme bunker kun je langere ballen spelen naar verschillende targets op het middenterrein van de 9 Werelden. Lukt het jou de bal uit het zand te slaan en het target te raken?

Training:  Sla de bal uit het zand en richt op verschillende targets.
Afstand: Van 75 tot 200 meter
Clubadvies:  Pitching wedge, ijzer-9 of ijzer-8
Meer over clubafstanden
paint spatter

Tips & Tricks

Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij enkele tips verzameld om de fairwaybunkers de baas te zijn.

Tip 1: Balans
Zoals bij elke slag is balans de sleutel tot succes. Zet je voeten stevig in het zand en graaf ze zelfs licht in voor nog meer stabiliteit, maak een soepele swing en focus op balcontact.

Tip 2: Balcontact
Zorg dat je eerst de bal raakt (en niet het zand). Het meeslaan van zand zorgt voor een afremmend effect. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

Tip 3: Gecentreerde balligging
Zorg ervoor dat de bal zich in het midden van je stand ligt. Deze positie zorgt ervoor dat je met een stevige swing als eerste contact maakt met de bal.

Succes in onze fairwaybunker!

Laat je de bunker netjes achter?

Om de bunkers voor iedereen netjes te houden, vragen wij om na gebruik van een of meerdere bunkers deze weer glad te harken na gebruik. Zo kan de volgende golfer in een bunker zonder voetstappen en gaten aan de slag!

E-mail updates ontvangen?