Hup, de bunker uit!

De bunkers, misschien wel de vervelendste hindernissen op de golfbaan. Zeker geen pretje wanneer de bal hierin landt. Op verschillende banen zijn er verschillende bunkers rondom de green te vinden. WIj bieden de mogelijkheid om in verschillende bunkers te oefenen. Bij ons vind je een gewone bunker, een bielsenbunker, een potbunker en een grasbunker. Vergeet je niet de bunker weer netjes te harken na de oefensessie?

Hoe te gebruiken

Je vindt hier dus verschillende bunkers om uit te oefenen. Deze bunkers zijn gebasseerd op obstakels die je op banen in Europa en daarbuiten treft. Hier kun je perfect situaties nabootsen om de bal uit de bunker te redden!

Training: Sla de bal uit het zand en richt op verschillende targets.
Afstand: Tot 40 meter
Clubadvies: Sand Wedge, ijzer-7 of ijzer-8
paint spatter

Tips & Tricks

Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij enkele tips verzameld om de bunkers te trotseren.

Tip 1: Graaf je voeten in
Zoals bij elke slag is het belangrijk dat je stevig staat, maar in de bunker is dit misschien nog wel extra belangrijk. Zorg daarom dat je goed stevig staat en graaf je voeten een beetje in het zand. Zo kom je ook beter onder de bal!

Tip 2: Draai je clubblad open
Om goed onder de bal te komen en de juiste snelheid te behouden wanneer je club door het zand gaat, draai je clubblad een beetje. Op deze manier creëer je meer bounce en houd je de juiste vaart, zo gaat de bal zo de bunker uit!

Tip 3: Oefenen, oefenen, oefenen
De grootste tip die wij altijd geven is: oefenen, oefenen, oefenen. Ook wij weten dat bunkers niet het leukste onderdeel zijn van de golfbaan. Toch raden wij altijd aan om deze te blijven oefenen. Het kan je redding zijn op de grote baan!

LAAT JE DE BUNKER NETJES ACHTER?

Om de bunkers voor iedereen netjes te houden, vragen wij om na gebruik van een of meerdere bunkers deze weer glad te harken na gebruik. Zo kan de volgende golfer in een bunker zonder voetstappen en gaten aan de slag!

E-mail updates ontvangen?