Golfen in de winter

Er zijn mensen die zich in de wintermaanden liever even terugtrekken in de warmte van hun eigen huis, maar er zijn ook genoeg golfers die liever golfen in de winter en de uitdagingen aangaan, dan helemaal niet golfen. Golfen in de winter kan echt een heerlijke verfrissende ervaring zijn, waar je alle vrijheid hebt, maar het brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Om toch lekker te gaan golfen in de winter, delen wij een aantal tips om het meeste uit jouw golf sessies te halen!

Afstanden en temperatuur

In de winter veranderen je normale golf afstanden vanwege de kou en vochtigheid. Als het nat is, draait de golfbal minder, waardoor hij verder kan vliegen. Ook kunnen koude golfballen je afstanden beïnvloeden. Houd er rekening mee dat je clubs in de winter andere lengtes kunnen hebben dan in de zomer. Pas je spel en clubkeuze dienovereenkomstig aan.

Materiaal golfen in de winter

Bij golfen in de winter is het belangrijk om op details te letten. Houd je clubs en golfballen schoon met handdoeken, vooral als het modderig is op de golfbaan. Een pitchfork is handig om pitchmarks te herstellen en de green in goede staat te houden. Controleer of je trolley winterbanden heeft, voor betere grip en stabiliteit. Deze kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. Maak je golfervaring in de winter beter door aandacht te besteden aan deze eenvoudige, maar belangrijke dingen.

Kleed je op de juiste manier

Als je in de winter gaat golfen, kan het natuurlijk erg koud zijn. Daarom is het belangrijk om warme kleding te dragen die je toch vrij laat bewegen. Denk aan thermische onderlagen, waterdichte kleding en warme accessoires zoals handschoenen en mutsen. Draag ook verschillende lagen, zodat je je makkelijk kunt aanpassen aan het veranderende weer.

Eten en drinken

Ondanks de kou is het belangrijk om gehydrateerd te blijven en voldoende energie te hebben tijdens het golfen in de winter. Neem een thermosfles met warme dranken mee en pak snacks die je energie op peil houden. Verbruik meer energie in de kou, dus zorg voor extra snacks en een thermoskan met warme dranken.

Kies de juiste golfballen

Koude temperaturen kunnen invloed hebben op de prestaties van de golfbal. Kies daarom voor golfballen die speciaal zijn ontworpen voor koudere omstandigheden. Deze ballen behouden hun veerkracht en vliegeigenschappen beter bij lagere temperaturen.

Houd rekening met verkorte dagen

In de winter worden de dagen korter, dus plan op tijd als je wilt gaan golfen in de winter. Zorg ervoor dat je genoeg daglicht hebt om je ronde te voltooien en neem eventueel extra golfballen mee voor het geval je er een kwijtraakt in de vroege schemering.

Golfen in de winter bij Golf Amsteldijk

Golf in de winter biedt een uitstekende gelegenheid om aan je swing te werken. Omdat de golfbanen vaak minder druk zijn, kun je rustig de tijd nemen om te oefenen en aan aspecten van je spel te werken die verbetering nodig hebben. Ontdek bij Golf Amsteldijk praktische oefeningen om je golfspel in de winter te verbeteren. Verken de '9 werelden van golf' en maak gebruik van de driving range voor specifieke oefeningen. Of je nu je golfswing wil verbeteren of droomt van je eerste hole-in-one, onze deskundige instructeurs staan klaar om je te begeleiden en je spel te verfijnen.

Begin met golfen in de winter

Start jouw golfavontuur in de winter en ervaar de rust en ruimte van de golfbaan terwijl je de basisprincipes van de swing, de grip en de essentiële technieken leert om de bal recht en ver te slaan. Laat je begeleiden door elke stap, en bouw niet alleen vertrouwen op, maar beleef ook plezier aan het spel te midden van de serene winterse golf omgeving. Ben je nog een beginner? Dan is een kennismakingscursus ideaal voor jou! Als je eenmaal de smaak te pakken hebt en klaar bent voor de volgende stap, biedt ons programma 'Op naar de grote baan' de perfecte gelegenheid om je vaardigheden te verfijnen. Je GVB halen in de winter? Dat kan bij Golf Amsteldijk!

Dagje golfen in de winter

Organiseer een gezellig dagje golfen met vrienden, collega's of teamgenoten op de prachtige golfbaan van Amsteldijk, zelfs in de winter! Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier en uitdagingen, terwijl jij je golfvaardigheden aanscherpt te midden van de sfeervolle winterse omgeving. Werk aan het verbeteren van je swing en maak van je vriendenuitje of bedrijfsuitje een memorabel evenement bij Golf Amsteldijk!
Veel gekocht!

DAGKAART | €20,50

Maak onbeperkt gebruik van het grootse oefencentrum van Europa en 9 holes Par 3 baan!

E-mail updates ontvangen?