Wereld van Putting

Oefen de laatste golfslag!

Putt 'm in de hole!

Op het terrein van de Wereld van Putting oefen je één van de belangrijkste slagen van golf, namelijk de putt. Putten is een slag waarbij de bal niet loskomt van de grond. Hier vind je maar liefst 5.000 vierkante meter aan greens met meerdere holes. De greens variëren in reliëf, zodat jij je kan klaarstomen voor de greens van iedere golfbaan!

Hoe te gebruiken

Oefen het putten van verschillende afstanden op de diverse greens en probeer de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen.

Afstand: Verschillende afstanden mogelijk
Clubadvies: Putter
paint spatter

TIP VAN ONZE PROFESSIONAL

Onze professionals helpen je graag een handje op weg. Neem eens een kijkje bij onze golfschool. Hier bieden wij verschillende cursussen voor geïnteresseerde, beginners, amateurs en gevorderden. Voor nu hebben onze professionals al een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Oefenen, oefenen en oefenen!
De putt is de belangrijkste golfslag en omvat ongeveer 45% van je spel. Een goede putter heeft altijd een voorsprong op de golfbaan, daarom is het van belang dat je veel van je oefentijd doorbrengt op deze wereld. Probeer de bal in maximaal 2 putts in de hole te krijgen.

Tip 2: Pas je slag aan op de situatie.
Het is belangrijk dat je tijdens het putten rekening houdt met de glooiïngen van het oppervlak. Oefen daarom op verschillende afstanden en op verschillende glooiïende ondergronden.

Tip 3: Gebruik je schouders.
Putten doe je vanuit je schouders. Zorg daarom dat je iets voorover buigt om je schouders genoeg ruimte te geven om een klepelbeweging te maken met je armen. Putten is net als andere golfslagen voor iedereen anders. Creëer door veel te oefenen een putt die voor jou het beste werkt.

E-mail updates ontvangen?