Maatregelen coronavirus Update 9 maart

UPDATE 9 maart

Beste vrienden van Golf Amsteldijk,

De huidige lockdown wordt doorgezet en zal tot minimaal 30 maart 2021 gaan duren. Stapsgewijs wordt er gekeken wat er nodig is om maatregelen te versoepelen. Teleurstelling of niet, we moeten ermee dealen. Natuurlijk is het voor alle medewerkers van Brasserie 10 een teleurstelling, maar dat geldt voor heel veel ondernemingen in Nederland of eigenlijk in heel de wereld. We beseffen ons echter wel, dat het nog mogen golfen nu nog belangrijker is, dan de periode hiervoor. Het is tenslotte één van de weinige dingen die we nog wel mogen doen, met gezond verstand! We zijn dus weer gaan schakelen.

Vanaf woensdag 10 maart kun je op Amsteldijk weer golfen in flights van vier personen. Hiervoor hebben wij officieel toestemming van de gemeente ontvangen. De starttijden worden daarom weer om de 10 minuten. Natuurlijk blijven verder alle coronamaatregelen van kracht. Een mooie stap vooruit!

Maatregelen

Golf Amsteldijk is voor iedereen weer toegankelijk. In december 2020 voerden we verschillende werkzaamheden uit op de driving range om de conditie van de ondergrond te verbeteren. In het voorjaar zullen deze werkzaamheden worden vervolgd. Zo zal er nog ruim 200 kuub zand moeten worden aangebracht op het oefencentrum, zodat we weer klaar zijn voor het komende seizoen. Hoewel het niet de bedoeling was zijn we dus vervroegd open zodat iedereen zijn spel weer kan hervatten. 

De kwaliteit van de ondergrond is erg weersafhankelijk, wat impliceert dat we bij hevige regenval soms genoodzaakt zijn om een deel van de werelden weer te sluiten, om bijvoorbeeld handmatig ballen te rapen en de ondergrond rust te geven. Zo zullen we met het aanbrengen van de zandlaag moeten wachten tot we een wat langere periode droog weer hebben. Dit hoort bij een buitensport, maar natuurlijk zullen we proberen dit zo beperkt mogelijk te houden. Ons advies is om voorafgaand aan jouw bezoek de baanstatus te raadplegen. Hierin staat ook welke werelden er op dat moment open en dicht zijn.

De 40.000 ballen hebben we weer gevonden. Genoeg dus, om het terrein weer voor iedereen toegankelijk te maken. Tja en dan zijn we weer “up-and-running” en hopen we dat je het bakje koffie en thee weer wilt kopen bij de afhaalbar!

Op dit moment gelden nog de volgende maatregelen:
  • Iedere bezoeker neemt een mandje, welke beschikbaar is bij de entree, mee het terrein op. Lever hem ook aan het einde graag weer in, zodat we het maximum aantal bezoekers op basis van de mandjes bij kunnen houden.
  • De receptie is geopend, maar het is niet mogelijk om hier artikelen te kopen. Dit aangezien we geen detailhandelsactiviteiten mogen uitvoeren (shop artikelen verkoop). We helpen hier alle leden graag verder bij vragen.
We hebben deze lastige horde weer genomen met elkaar en kunnen, onder de juiste corona-voorwaarden en rekening houdend met elkaar, heerlijk en optimaal genieten van alle facetten van het golfspel. De activiteit, die gelukkig nog wel mag in deze bijzonder lastige tijd. Stay safe!

Namens alle collega’s van Golf Amsteldijk en Brasserie 10,

Ger Loogman, Tineke Loogman, Jaap Vieveen, Maarten van Leenders & Kees Yzebaart
paint spatter

E-mail updates ontvangen?