Maatregelen coronavirus 9 Werelden van Golf weer zo goed als open

UPDATE 15 JANUARI

Beste vrienden van Golf Amsteldijk,

Afgelopen dinsdag was onze premier Rutte duidelijk. De lockdown wordt doorgezet en zal tot minimaal 10 februari 2021 gaan duren. Teleurstelling of niet, we moeten ermee dealen. Natuurlijk is het voor alle medewerkers van Brasserie 10 een teleurstelling, maar dat geldt voor heel veel ondernemingen in Nederland of eigenlijk in heel de wereld. We beseften ons echter wel, dat het nog mogen golfen nu nog belangrijker is, dan de periode hiervoor. Het is tenslotte één van de weinige dingen die we nog wel mogen doen, met gezond verstand! We zijn dus weer gaan schakelen.

Maatregelen

Vanaf aanstaande maandag zullen we vrijwel het volledige oefencentrum weer openen. De Werelden van Targets, Fairwaybunkers, Pitching, Finesse en Specials gaan dus na een periode van stevig onderhoud aanstaande maandag 18 januari 2021 eigenlijk versneld open, zodat iedereen weer zijn of haar spel kan komen trainen. Het was nog niet de bedoeling, aangezien we echt nog extra werkzaamheden moeten verrichten. Zo zal er nog ruim 200 kuub zand moeten worden aangebracht op het oefencentrum, zodat we weer klaar zijn voor het komende seizoen. De kwaliteit van de ondergrond is erg weersafhankelijk, wat impliceert dat we bij hevige regenval soms genoodzaakt zijn om een deel van de werelden weer te sluiten, om bijvoorbeeld handmatig ballen te rapen en de ondergrond rust te geven. Zo zullen we met het aanbrengen van de zandlaag moeten wachten tot we een wat langere periode droog weer hebben. Dit hoort bij een buitensport, maar natuurlijk zullen we proberen dit zo beperkt mogelijk te houden. Ons advies is om voorafgaand aan jouw bezoek de baanstatus te raadplegen. Hierin staat ook welke werelden er op dat moment open en dicht zijn.

De 40.000 ballen hebben we weer gevonden. Genoeg dus, om het terrein weer voor iedereen toegankelijk te maken. Tja en dan zijn we weer “up-and-running” en hopen we dat je het bakje koffie en thee weer wilt kopen bij de afhaalbar!

Op dit moment gelden nog de volgende maatregelen:
  • De grote baan is gesloten voor niet-leden en is vanaf donderdag 17 december tot nader order alleen geopend voor onze eigen leden. Je bent eigen lid als je een jaarkaart hebt van het oefencentrum, de baan of van beide.
  • Huidige maandkaarten worden natuurlijk nog geaccepteerd, echter nieuwe maandkaarten worden tot nader order niet meer verkocht.
  • Wij laten vanaf donderdag 17 december niet meer dan 100 personen toe op het oefencentrum. Iedere bezoeker neemt een mandje, welke beschikbaar is bij de entree, mee het terrein op. Lever hem ook aan het einde graag weer in, zodat we het maximum aantal bezoekers op basis van de mandjes bij kunnen houden.
  • De receptie is geopend, maar het is niet mogelijk om hier artikelen te kopen. Dit aangezien we geen detailhandelsactiviteiten mogen uitvoeren (shop artikelen verkoop). We helpen hier alle leden graag verder bij vragen.
We hebben deze lastige horde weer genomen met elkaar en kunnen, onder de juiste corona-voorwaarden en rekening houdend met elkaar, heerlijk en optimaal genieten van alle facetten van het golfspel. De activiteit, die gelukkig nog wel mag in deze bijzonder lastige tijd. Stay safe!

Namens alle collega’s van Golf Amsteldijk en Brasserie 10,

Ger Loogman, Tineke Loogman, Jaap Vieveen, Maarten van Leenders & Kees Yzebaart
paint spatter

E-mail updates ontvangen?