Golf Amsteldijk weer open op 11 mei Zien we je snel weer?

Vanaf maandag 11 mei is Golf Amsteldijk weer geopend!

Amstelveen - 9 mei 2020

Bekijk het volledige protocol voor de golfsport.

Beste vrienden van Golf Amsteldijk,

Het was woensdagavond en toch enigszins gespannen zaten we klaar voor de televisie. Misschien wel oprecht ouderwets, maar om 19:15 uur sprak Mark Rutte eindelijk de zo verlossende woorden uit: "Vanaf maandag 11 mei mogen ook de niet-contact buitensporten weer van start gaan". Wat een goed gevoel gaf dat. Het betekende dat we, onder alle duidelijke voorwaarden, vanaf aanstaande maandag met z’n allen onze golfclubs weer tevoorschijn kunnen en mogen halen. De afgelopen dagen zijn wij volop aan de slag gegaan om alle voorbereidingen te verfijnen, zodat we er maandag ook daadwerkelijk weer klaar voor zijn op Golf Amsteldijk, maar we moesten uiteindelijk nog gespannen wachten op de gemeentelijke goedkeuringen. Dat is gelukkig allemaal goedgekomen. We hebben over heel veel zaken goed nagedacht en dit kunnen we dan ook weer aanbieden:

- Het oefencentrum gaat weer open op maandag t/m vrijdag van 8:00 uur tot 22:00 uur en op zaterdag en zondag van 8:00 uur tot 20:00 uur.
- De 9 holes par 3 baan gaat weer open op maandag t/m vrijdag van 8:00 uur tot 22:00 uur en op zaterdag en zondag van 8:00 uur tot 20:00 uur.
- De 9 holes A-status baan (grote baan) kan bespeeld worden vanaf zonsopgang en de laatste starttijd zal 2,5 uur voor zonsondergang zijn. Indien de receptie nog niet geopend is, speel dan heerlijk je golfronde, maar meld je dan na afloop bij de receptie voor de betaling.
- De receptie is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en zaterdag en zondag van 8:00 tot 19:00 uur.

Dan kunnen we met elkaar ook weer:

- Vrij trainen op het hele oefencentrum.
- Deelnemen aan de jeugdlessen.
- Deelnemen aan de cursussen, die snel weer opgestart worden (heb je je al ingeschreven, dan zullen we snel contact met je opnemen).
- Deelnemen aan de privélessen.
- Gebruikmaken van de Toptracers.

Er zijn wel voorwaarden, waaraan we met elkaar moeten voldoen om, zo veilig mogelijk, gebruik te maken van alle faciliteiten. Het volledige protocol kun je hier bekijken, maar deze specifieke zaken willen we hier even benoemen:

- Voor de grote baan moet je van te voren reserveren.
- Speel je op onze 9 Holes baan? Parkeer dan zo dicht mogelijk bij Hole 1 en meld je daar bij onze starter. Hij/Zij zal verdere instructies geven. Inslaan is tijdelijk niet toegestaan.
- Betaal graag met pin of contactloos.
- Kom je met meer dan één persoon? Betreed dan niet tegelijk de receptie om greenfees of dagkaarten af te rekenen. Doe dit om en om of kies van tevoren iemand die alles afrekent. Daar help je ons echt mee!
- Gebruik zoveel mogelijk de digitale scorekaart.
- Kleedkamers en douches zijn gesloten, toiletten zijn wel geopend.
- Brasserie 10 is tot 1 juni nog wel gesloten, maar afhalen mag wel!
- Volg de aanwijzingen van onze collega’s goed op.

Een dure tijd voor ons allemaal, maar...
Wij hebben vanaf eind maart alle incasso’s stopgezet voor de leden en voor onze aangesloten golfprofessionals. Dat was iets later, dan dat de 'intelligente-lockdown' ingezet werd. Dit is dan ook de reden, dat wij hebben besloten om deze incassostop voor alle leden en golfprofessionals door te zetten tot 1 juni 2020. Hierdoor hebben alle leden tot 1 juni 2020 een gratis lidmaatschap en kunnen de golfprofessionals tot 1 juni 2020 gratis gebruikmaken van alle faciliteiten. Vanaf 1 juni 2020 zullen we pas weer de automatische incasso’s gaan verwerken. Bij de leden die aan het begin van hun jaarlidmaatschap het volledige jaarbedrag ineens hebben betaald, zullen we het lidmaatschap, zonder extra kosten, twee maanden verlengen. Wij hopen dat dit een mooie geste is naar iedereen!

Verder hebben we als Golf Amsteldijk ons altijd ten doel gesteld om de golfsport voor iedereen bereikbaar te maken. Dat willen we ook nu blijven doen en daarom hebben we besloten om tot 1 juni 2020, zowel de greenfees als ook de dagkaarten voor het oefencentrum voor € 10,- per persoon aan te bieden. Wij hopen iedereen hiermee een enorm plezier te doen in deze lastige tijd voor ons allemaal!

Voor onze Businessleden hadden we al aangekondigd dat we het lidmaatschap tot 1 september 2020 zouden bevriezen. Dat blijft natuurlijk van kracht, maar we hopen jullie op korte termijn toch weer te mogen uitnodigen voor gezellige activiteiten, waarbij het natuurlijk in de basis om golfen, gunnen en groeien gaat. De gezelligheid zullen we zeker niet vergeten, ondanks dat we zullen moeten voldoen aan alle veiligheidsmaatregelen!

Tot slot
Het was en is een bizarre tijd, die niemand had kunnen voorspellen. Ook de toekomst is voor heel veel mensen onzeker. In de afgelopen maanden hebben ook wij ons afgevraagd hoe het verder zou moeten met Golf Amsteldijk. Eerlijk gezegd, waren we daar snel uit. Golf Amsteldijk en Brasserie 10 hebben naar onze mening nog steeds alles in zich om het verschil te kunnen maken op vele vlakken. We hebben een heerlijke golfbaan, een prachtig en bijzonder oefencentrum, de Toptracers, de 9 holes par 3 baan en een heerlijke Brasserie met uitgebreide terrassen in een natuurlijke omgeving. Maar het echte verschil maken we met elkaar. Heerlijke en eerlijke mensen met een passie voor sport, natuur, gezelligheid en lekker eten. Laten we ons daar dan vooral aan vasthouden. We hopen dat jullie dan ook allemaal blijven kiezen voor Golf Amsteldijk.

Tot heel snel!

Namens alle collega’s van Golf Amsteldijk en Brasserie 10,

Ger, Tineke, Jaap, Maarten & Kees

E-mail updates ontvangen?